afa svetozar marković

AFA Svetozar Marković – prijem novih članova

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković organizuje upis novih članova u svoje dečije ansamble. U podsticajnoj, kreativnoj i razigranoj atmosferi, stručno vođeni našim umetničkim rukovodiocima, najmlađi članovi imaće priliku da se upoznaju sa lepotom i raznovrsnošću naših tradicionalnih igara i pesama. Takođe, bavljenje folklorom kao svojevrsnim vidom rekreativno-sportske aktivnosti donosi koristi i na planu fizičkog razvoja, jer aktivira rad gotovo svih mišića u telu, koriguje posturu tela i poboljšava kondiciju.

Ovogodišnji prijem članova počeće u subotu 18. septembra, na koncertu našeg folklornog ansambla u Velikom parku, u 12:00, i svi zainteresovani moći će već tada da popune prijavu i postanu novi članovi našeg dečijeg ansambla.

Prijem novih članova će trajati do 1. oktobra, a zainteresovani se mogu prijaviti putem onlajn prijave , dostupne na sajtu www.skckg.com, a koju je potrebno poslati na imejl adresu afasvetozarmarkovickg@gmail.com, ili lično svakog radnog dana u prostorijama SKC-a od 9:00 do 14:00.

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković osnovan je u Kragujevcu 1977. godine, a decenije rada posvećenog očuvanju tradicionalnog nasleđa dovele su do bogatog fonda tradicionalnih igara i pesama, kao i do nastupa obeleženih brojnim nagradama i priznanjima. Ansambl okuplja veliki broj prvenstveno mladih ljudi koji imaju priliku da igračko i pevačko nasleđe svoje zemlje predstavljaju na scenama širom sveta, upoznajući tradicije različitih zemalja i stičući dugotrajna prijateljstva.

U očuvanju igračkog i pevačkog nasleđa ansambl učestvuje zajedno sa Narodnim orkestrom i Pevačkom grupom Studenac, a svi zainteresovani mogu se pridružiti i ovim sekcijama.

The event is finished.

Date

18. sep. 2021. - 01. okt. 2021.
Expired!

Time

09:00 - 14:00

Location

SKC Kragujevac
Radoja Domanovića 12, Kragujevac

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda