Svetlost bez senki

45. Pesnička susretanja dece i mladih Beograda

Prijatelji dece Beograda u saradnji sa opštinskim udruženjima Prijatelja dece organizuju finalno gradsko takmičenje dece pesnika osnovnih i srednjih škola Beograda u subotu, 7. decembra 2019. godine, u Svečanoj sali Gradske opštine Vračar, Njegoševa 77, sa početkom u 13.00 sati.

Tokom novembra meseca 2019. godine više od 2.000 dece pesnika, iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu kazivali su svoje stihove svojim vršnjacima i odraslim pesnicima – stvaraocima poezije za decu i mlade.

Dečji gosti bili su pesnici: Slađana Bušić, Olivera Dragišić Blagojević, Dragiša Jošić, Maja Belegišanin, Branko Stevanović, Slavka Petković Grujičić, Vesna Aleksić, Jovo Knežević, Vlada Batinić, Radislav Jović, Violeta Milićević, Biljana Alavanja, Žarko Babić, Nikola Postolović, Dragan Kolundžija, Dara Trifović, Zlatibor Radovanović, Dragana Mladenović, Mirjana Đukanović, Snežana Đorđević. Ovi susreti su predstavljali dobru priliku za motivisanje dece da nastave da se bave pisanjem, ali i za promociju dečjeg stvaralaštva.

Pokrovitelj programa je Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćin je Gradska opština Vračar.

U finalnom gradskom takmičenju nastupiće 32 učesnika iz 14 gradskih opština u kategoriji mlađih i starijih razreda osnovnih škola i kategoriji srednjih škola.

Pobednicima gradskog takmičenja, po odlici žirija u sastavu: Marina Prole, Rajko Lukač i mr Božidar Pešev, književnici, biće dodeljene nagrade i diplome.

Najuspešnijem učesniku biće dodeljena Povelja „Vaska Jukić Marjanović“, koju su 2016. godine ustanovili Prijatelji dece Beograda.

The event is finished.

Date

07. dec. 2019.
Expired!

Time

13:00 - 18:00

Location

Gradska opština Vračar
Njegoševa 77, Beograd

Organizer

Prijatelji dece Beograda
Email
prijateljidecebeograda@gmail.com

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda