otvorena kuhinja ck13

10. rođendan Otvorene kuhinje CK13

U sredu, 9. septembra od 20h u Omladinskom centru CK13 će biti obeležen 10. rođendan Otvorene kuhinje CK13.

Otvorena kuhinja CK13 je nastala 2010. godine kao volonterski projekat po uzoru na slične u Evropi, konkretno u Nemačkoj, u kojoj ovakve aktivističke kuhinje deluju na alternativnoj, skvoterskoj i anarhističkoj sceni od ranih osamdesetih godina 20. veka. Kao samoorganizovani kolektivi unutar različitih autonomnih i omladinskih centara i danas su sastavni deo leve političke scene i infrastrukture.


Otvorena kuhinja je samoorganizovana, samoodrživa, aktivistička i neprofitna. Promoviše veganstvo kao etički, ekološki i ekonomski prihvatljiv način ishrane.

Kuhinja funkcioniše zahvaljujući volonterskom angažmanu i donacijama posetilaca. Volonteri planiraju i pripremaju večere, organizuju nabavku, čišćenje i promociju, a prikupljen novac od donacija na večerama se ulaže u nabavku materijala za pripremu hrane i neophodna sredstva za rad.

Poziv za nove volontere je uvek otvoren. Možete se prijaviti preko FB stranice Otvorene kuhinje CK13, sredom na večerama ili preko mejla: otvorenakuhinja@ck13.org

Broj posetilaca će biti ograničen na 40.

The event is finished.

Date

09. sep. 2020.
Expired!

Time

20:00

Location

Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Pristupite našoj Viber zajednici “Kulturna dešavanja u Srbiji” skeniranjem QR koda